Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВСлужебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков говори

...
Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВСлужебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков говори
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Политическият живот стана пазар и търговия. Не очаквах да видя такива мащаби

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: 7/8 ТВ

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков приказва обстойно и нашироко в предаването " Крум Савов Live " по " 7/8 ТВ " за настоящите тематики и въпроси.

" Ако съм заслужил утвърждение на хората, то е поради работата, която се прави. Със дилемите, които има Министерство на вътрешните работи. Те напълно естествено насочват вниманието на българските жители. Това ведомство е натоварено с доста отговорности. До момента към изборите това ведомство не е предписание нищо. Една елементарна съпоставка  за това, което е правено до 4 април, с това, което в този момент сме създали, демонстрира, че към 4 април съвсем безучастие има от страна на Министерство на вътрешните работи, съвсем никаква пъргавина в посока противопоставяне на по този начин нареченото пазаруване и пласиране на гласове. Нещо, което в този момент виждам от кухнята на нещата, какво злополучие съставлява това за политическия развой, наименуван избори за Народно заседание. Не съм очаквал, че мога да се срещна с такива огромни дейности в тази посока. Оставам с усещане, че някои наши политически партии нямат нужната тежест, със своя престиж и политически стратегии и хрумвания, да привлекат гласоподаватели, а си заплащат. Политическият живот стана пазар и търговия ", сподели той.

" Към 4 април няма никаква интензивност на Министерство на вътрешните работи, в този момент имаме в пъти повече интервенции, дейности и формирани каузи. 0 каузи до 4 април за закононарушения срещу политическите права на жителите. Към сегашен ден досъдебните следствия единствено в Министерство на вътрешните работи са към 50. Имаме 7-8 пъти повече сигнали от жители. Аз го правя оценка като нараснало доверие на гласоподавателите към Министерство на вътрешните работи, откакто всички видяха, че това министерство може да работи. А и всички знаем, че Терзийски и Младенов са претенденти за депутати. Така е организиран у нас политическия живот, че тези министри не са си вдигнали и дребния пръст против пазаруването на избор ", разяснява още той.

" За пазаруването на гласове не бих споделил, че единствено ромския бранш е обиден, само че там е доста публикувано. Изглежда стандартът на живот оказва въздействие. Хората са подготвени за 30, 50 и 80 лв. да продадат своя глас и да спомагат на една политическа машина, която въобще не е изрядна. Изключително изобретателни са. В една област установихме, че доктор издава медицински документи на голям брой гласоподаватели. С каква цел ще се запитате? С цел да може да се образува една секция с преносима форма на гласоподаване, която ще е с хартиени бюлетини. Или пък в селския магазин, всекидневно е да се дава на вересия. Сега се дава на вересия, само че ще се опрощава в случай че гласуваш за някоя партия. На предходните избори в кюстендилската област имат към 100 хиляди души гласоподаватели, а се оказва, че там е имало с 13 500 повече дали своят вот. Дали са пристигнали от Македония или другаде? Борисов е споделил на Ердоган, че българските мюсюлмани са мостът за добросъседството сред България и Турция ", разкри Рашков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР